Passa al contingut principal

Problema de 5è, la llista de la compra d'en Miquel

La llista de la compra d'en Miquel, el responsable de compres d'una pastisseria. 

La feina d’un responsable de compres d’una pastisseria és molt complicada. Inclou moltes i variades tasques: cal gestionar el magatzem, supervisar l'estoc de productes, i comprar tot allò que  farà falta per elaborar els diferents pastissos.
 L'alumnat de 5è vol ajudar a en Miquel, el responsable de compres d’una pastisseria molt coneguda, a preparar la compra del proper dilluns. Podran fer-ho? La solució, el proper dilluns a l’aula.

En Miquel treballa en una pastisseria com a responsable de compres. Cada matí revisa les diferents receptes, pren nota de tot els ingredients que necessiten i de les seves quantitats. Després inicia una ruta en furgoneta per les diferents botigues.
A la fruiteria recollirà 6 caixes de fruits vermells i 4 de pomes, cadascuna de les quals pesa 4 kg.
En el forn de pa recollirà 10 sacs de farina de 15 kg cada un; 5 de mantega i 6 de llevat de 3kg cadascun.
Finalment, en un gran distribuïdor compra 10 sacs de sucre de 9 kg cadascun, i 7 capses d’ous de 12kg cadascuna.
Calcula el pes total de la compra que farà en Miquel.
Si la seva furgoneta té la capacitat per dur una càrrega màxima de 2.000 kg, podrà fer la compra en un sol viatge? Raona la teva resposta.

No oblideu indicar les dades, les operacions i el resultat


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.