Passa al contingut principal

Jordi Alsina i la recerca de la ciutat perduda #capsesdaprenentatge #ciclesuperior #endavant


Estimat avi,

La meva recerca avança amb pas ferm gràcies a l'alumnat de 5è de l'Escola Catalònia. Ja són prop de 3 setmanes les que portem de recerca tots plegats.

Fa uns dies t'escrivia per explicar-te que la primera setmana havíem visitat les Coves del Toll i el Parc de la Draga, per conèixer com va ser la Prehistòria a Catalunya.

La segona setmana ha estat molt intensa. Hem visitat molts jaciments arqueològics. Vam marxar de Banyoles en direcció a Empúries en busca d'una nova pista. Allà vam trobar les ruïnes d'una ciutat grega, fet que ens va permetre descobrir com va ser aquesta civilització i quina va ser la seva influència en el nostre territori. Per cert, sabies que els grecs tenien molts deus?

Després vam continuar pel litoral, abandonàrem la costa de Girona en direcció a la de Tarragona. Allà descobrírem les ruïnes de Tarraco, la ciutat fundada pels romans. Curiós lo d'aquests romans: tan aviat lluitaven per conquerir territoris com utilitzaven el seu domini per implementar millores.

La tercera setmana de l'aventura ha estat breu però molt intensa. El desplaçament ha estat curt, de Tarragona a Miravet. Allà hem conegut al teu amic, el Doctor Henry Walton. Ell ens ha acompanyat en la visita al Castell de Miravet, la darrera fortalesa dels Templers a Catalunya. Durant l'estada hem aprés com era la societat feudal de l'Edat Mitjana, i hem comprés com es van orquestrar els fets que acabaren amb la rendició dels templers de Miravet.

Malgrat tot això, encara no he descobert on pot estar la ciutat perduda. Però quelcom em diu que estem molt a prop.

Postdata, recorda que pots visitar la galeria d'imatges de la nostra recerca prement aquí.

Petons,

Jordi Alsina


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.