Passa al contingut principal

Què són els forats del pa?


Aquesta setmana hem començat la segona capsa d'aprenentatge d'aquest curs. "Què són els forats del pa?" és el seu títol, però també una pregunta, una qüestió que haurem de respondre després de dur a terme una petita investigació científica.

Així, al llarg de les properes sessions treballarem com autèntics científics recollint dades, analitzant-les o fent experiments fins obtenir la informació que ens permeti donar resposta a la pregunta inicial.

De moment, i per començar, aquesta setmana hem elaborat algunes hipòtesis. I tots junts vàrem coincidir que calia fer pa per poder continuar la nostra recerca. Així que dimarts 26 vam analitzar la recepta per fer pa. I a partir d'ella vam elaborar la llista de la compra dels ingredients (que van comprar les mestres) i també la llista de materials que necessitàvem portar de casa.


Amb tot a punt, dimecres 27 hem fet pa però també hem treballat amb la balança, amb les mans, hem mesurat i observat com la massa creixia i creixia fins sortir dels bols. L'hem tornat a amassar i hem preparat els nostres panets, que un cop cuits ens hem endut a casa.

  



Esperem que pugueu gaudir d'ells i que els aprofiteu per fer un berenar/sopar saludable (penseu en el projecte PIEFCITOS i envieu una imatge). 

La nostra investigació continuarà la propera setmana. Us mantindrem informats/des. De moment, podeu fer una ullada a la galeria d'imatges fent clic aquí

Però no volem marxar sense agrair l'ajuda de l'Encarni i el Juan, el personal de cuina que ens ha ajudat tot el dia i sense els quals no podríem haver fet aquesta experiència. Moltíssimes gràcies als dos.

Les tutores de 5è

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.