Passa al contingut principal

5è Descobrint la Xocolatada



Setmana d'emocions intenses a 5è. I ho ha estat perquè finalment hem alçat el teló i hem conegut el projecte globalitzat de la Xocolatada, però també hem dut a terme fins a 4 activitats relacionades amb ell.

Tot plegat va començar dilluns al matí, amb la lectura d'un fragment de la novel·la Victus que ens servia per conèixer com era una festa de la xocolatada fa molts anys. I diem "fa molts anys" perquè els infants van deduir que aquella narrativa estava ambientada fa molts anys, més o menys cap a "l'edat mitjana".

Dimarts i dimecres van ser dies de calma tensa, perquè sabíem que dijous faríem una sortida al matí, a la tarda teníem una reunió amb les famílies i que divendres tornaríem a fer una sortida.

I així, amb nervis, va arribar dijous al matí. Tot l'alumnat es va encaminar cap a l'edifici del Museu del Disseny, aquell que té forma de grapadora o d'hipopòtam. Ens esperaven l'Ester, la Joana, l'Eli i la Carmina per donar el tret de sortida al projecte. 

En dos torns vam visitar la col·lecció permanent "Extraordinàries". Allà ens esperava l'element central del nostre projecte, el plafó de la xocolatada. 
Feu clic a la imatge superior per accedir a l'àlbum de fotos.

Va ser el moment d'observar aquella obra del nostre patrimoni, però també d'analitzar-la, i com si fos un conte, d'explicar i compartir entre tots totes aquelles escenes. I així, poc a poc i entre tots i totes el plafó va cobrar vida, de forma que vam aprendre moltes coses de com era aquella xocolatada, però també el perquè de tot plegat. I amb ganes d'aprendre més vam tornar a l'escola per preparar la reunió amb les famílies.

Feu clic a la imatge superior per accedir a l'àlbum de fotos.

Una reunió que vam fer a la biblioteca de l'escola i on van assistir més de 30 famílies de l'escola,un bon nombre d'infants de 5è, personal docent de l'escola, la direcció del centre i representants del Museu del Disseny, del Consorci d'Educació de Barcelona i de BCNcultura. Tots plegats vam presentar el projecte, explicant les seves línies mestes i dessitjant que els infants gaudeixin de l'experiència i realitzin un aprenentage significatiu. També va ser el moment de rebre "el carnet Patriomonia'm", un carnet que permetrà a l'alumnat de 5è acudir acompanyat de 2 adults al Museu del Disseny tantes vegades com vulguin, de forma gratuïta mentre duri el projecte. Segur que això resultarà molt útil...


Feu clic a la imatge superior per accedir a l'àlbum de fotos.


Però, tot i ser dijous, la primera setmana del nostre projecte no havia fet sinó que començar. L'endemà, per divendres ens esperava una nova activitat, la visita al CCM El Born. Però això serà una experiència que ja us explicarem més endavant.






Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.