Passa al contingut principal

6è, L'Illa del Tresor, Capítol 3, Els primers dies a bord

 

Quadern de bitàcola, Capítol 3, Els primes dies a Bord.

La nostra aventura continua a molt bon ritme. A la posada Almirall Benbow vam descobrir els nombres enters i vam aprendre a manipular-los i a operar amb ells. En finalitzar vam descobrir amb sorpresa que aquella carta inicial encara amagava molts secrets i informació important. 

Perquè escrit  amb tinta màgica figurava el nom dels diferents vaixells que es preparaven per marxar a la recerca del tresor de Bill Bones. Així que amb l'ajut del llot tothom va descobrir quin era el seu vaixell i va marxar ràpidament a enrolar-se en ell. Per sorpresa nostra, cada vaixell va esdevenir un grup de treball.


Un grup de treball on vam començar la recerca del tresor. I ho vam fem descobrint com era un vaixell pirata a la vegada que descobríem què eren les coordenades geogràfiques.

Un aprenentatge que després vam consolidat tot seguint la pista del Mico de Mar, el vaixell de Bill Bones mitjançant dues activitats, la carta nàutica i el mapa incomplet. Però compte! Perquè calia triar una de les dues, aquella que més ens agradés o més afinitat tingués amb la nostra manera de fer i aprendre. Perquè al final vam descobrir que totes dues, tot i ser diferents, permetien assolir el mateix objectiu de formes diferents.


Superat aquest repte van encetar la part final del capítol, tot descobrint com era el dia a dia del pirates a bord del vaixell. I a la vegada descobrint el sistema de mesura sexagesimal. 


Punt aquest on ens trobem i que reprendrem després d'unes més que merescudes vacances. Pirates, ens tornarem a veure aviat!





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.