Passa al contingut principal

6è - Viatjant amb la llum - Capsa Tancada

 

A 6è hem tancat una altra capsa d'aprenentatge! Viatjant amb la llum ens ha portat a fer un viatge per comprendre què és la llum i com es comporta en xocar amb objectes, canviar de medi...

Ha estat una capsa que vam iniciar compartint allò què sabíem i que vam continuar experimentant amb petites activitats que ens van permetre qüestionar-nos els nostres coneixements previs.

Fet això vam analitzar el comportament de la llum en diferents situacions per comprendre aspectes com la reflexió, la refracció o el color. 

Recordar-vos que teniu disponible l'àlbum d'imatges de la capsa en el següent enllaç

I com a cloenda volem agrair la col·laboració de la Sandra Aguilar que ens ha presentat un nou repte en forma de... holograma! Com? Què és això? Què està passant? Esperem les vostres respostes. I recordeu que cal justificar-les amb coneixement i vocabulari científic!



Comentaris

  1. Això és un tipus de lent, en concret la còncava, que fa que vegis els objectes més grans. El que està passant és que depenent de la postura en la que et trobis, veus la granota més gran, i això succeeix perquè la lent és còncava i fa que doni la sensació de que la granota augmenta de tamany.

    ResponElimina
  2. Passa perquè hi ha dos miralls còncaves, que quant es refractant els dos miralls, fa que la granota surti cap a fora encara que en realitat no surt, crec que es un engany de la vista perquè fa que miris la granota des de fora y no esta afora.

    ResponElimina
  3. Això és un holograma. El holograma serveix per ensenyar-te una imatge en tres dimenciones. És a dir en 3D. Com passa això? Doncs això passa per la raflacció (perquè canvia de medi a un altre). Perquè un holograma es produeixi, necessitem que una llum brilli a través d'un mirall còncau (perquè la imatge es fa més grant) que reflecteixi la imatge.

    ResponElimina
  4. El que pasa es que els raigs de llum entren pel forat superior i reflecteixen amb la granota d'el mirall convex que hi ha a sota. Llavors, com no fa el mateix recorregut d'anada com de tornada, els raigs reboten contra el mirall d'adalt, tornen a rebotar amb el d'abaix i surten un altre cop per el forat. Això fa que vegis la granota d'amunt del forat en 3D.

    ResponElimina
  5. Això es una lent convexa, la qual fa que veiem els objectes mes grans, per aquest motiu veiem a la granota mes gran. No nomes ocurreix per la seva forma, tambe succeix perque els raigs de llum entren per el forat superior del objecte i reflexen en el mirall inferior que fa que la granota es vegui fora del objecte , es a dir com un holograma. Pero no podria ser posible si l'objecte no tingues forma convexa.

    ResponElimina
  6. Estem veient un holograma o visió gràfica que es una tecnica avançada de la fotografia on es creen imatges tridimencionals basades en la llum. Procesades i il·luminades de manera concreta, poden veures capa dins o cap a fora.

    ResponElimina
  7. Aixó passa per la forma del mirall perqué es una lent còncau i si es junten formen una visio de la granota fora de le capseta deformada

    ResponElimina
  8. El que pasa es que hi han dos miralls còncaves que fan que la imatge es vegi mes gran.S'estaria fent una reflacció ja que els raigs de llum reboten fins arribar al forat d'adalt, que fa que la nostre vista vegi a la granota fora ( en 3D) o a dins, depent de la dimensió en la que estiguis.

    ResponElimina
  9. Que el mirall D'adal fa que la granota reflectí amb el d'abaix i per això es veu així la granota

    ResponElimina
  10. Jo crec que passa perquè els dos miralls son còncaves, llavors la imatge es refracta i veiem la granota on no està.

    ResponElimina
  11. És una imatge transformada i la llum que la reflecteix es pot reposicionar. La llum es reposiciona perquè l'ull humà pugui veure l'objecte representat en diferents plans (és a dir, 3d) a el mateix temps.

    ResponElimina
  12. pasa que els dues miralls son concau i fa que reflecten el objecte amb la granota mes gran. Apart de que veien com es la granota mes gran, que flota dins del objecte quan es veritat no es axi podriam dir un holograma o 3d

    ResponElimina
  13. Aixo pasa per que hi han dos miralls concaus, i fa que es vegi a dalt i més gran ja que els mirals fan que es vegi a dalt depen d'on ho miris es veu adalt i aixo ens fa veure una ilusio óptica i también que es vegi en 3D.

    ResponElimina
  14. Els dos lents son còncaves y dons fa que reboti

    ResponElimina
  15. És perque els miralls son concau i la llum entra pel forat, rebota al mirall concau d'avaix i torna a pujar pero un altra cop choca am un mirrall concau i d'aquesta manera els rajos es fan grans i crean una ilusio optica a la que li diem olograma. Tot i aixo tambe as de tenir en compte l'angle de visio perque hi han angles als cuals no es veu lobgecte de dins els miralls.

    ResponElimina
  16. Tot aixo passa, perque el mirall es doble concau, la llum reflexa en els dos miralls, el que fa que depen de quin angle el miris es vegi reflexada la granota o no, llabors vellem una il·lusion optica osig un olograma.

    ResponElimina
  17. jo crec que és perque els miralls es doble concau i refrecta per aixo fa que veu en un altre joc

    ResponElimina
  18. Aixo passa perque el mirall es doble concau, la llum entra a dins i depen de en quin angle miris veus la granota

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.