Passa al contingut principal

5è: Projecte: "El joc" (NI DE NENS NI DE NENES)



La setmana passada vam analitzar individualment la nostra joguina preferida amb mirada de gènere, cultura de la violència i mirada ambiental. Seguidament, ens vam plantejar diferents preguntes:


- Com hi juguem? De què està feta? Què passarà quan ja no hi juguem? La joguina s'associa a nenes o a nens? Per què? De què depèn que la joguina promogui la violència? De quin material haurien d'estar fetes les joguines?

Després d'aquest seguit de reflexions, vam tornar a visitar el Museu Frederic Marès.

Allà vam poder plantejar-nos la pregunta de si és necessari tenir una joguina per a poder jugar o, simplement, amb objectes quotidians podem fer volar la nostra imaginació i gaudir del joc.

També, vam analitzar diferents catàlegs de joguines reflexionant sobre els valors que ens transmeten.

Finalment, per grups, van teatralitzar situacions que es produeixen al nostre entorn, amb les quals no estem d'acord, i com voldríem que se solucionessin.

Aquí us deixem un recull d'imatges de les activitats.

Seguim amb el projecte!

Comentaris

  1. Sembla que ja s'estan fent seu el museu! segur que gaudeixen del projecte sobre el joc ;-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.