Passa al contingut principal

4t Paisatges arqueològics


Hem arribat al final del projecte "Paisatges arqueològics". Un projecte que ens ha permès fer un viatge pels darrers 5.000 anys de la nostra història tot analitzant i comprenent com va ser la vida dels nostres avantpassats. Ho hem descobert a partir de l'estudi de quatre persones reals que van habitar el territori on ara és Barcelona: Nea, Lucius, Bernat i Caterina.

Vam iniciar l'aventura descobrint la informació que podíem extreure de les bosses d'escombreries de persones anònimes.

Posteriorment van fer dues visites al museu del Born. En la primera vam constatar la informació que els arqueòlegs i arqueòlogues han estret a partir de les troballes realitzades al jaciment del Born. En la segona, vam descobrir com treballen, preparant-nos per les nostres investigacions. 

En aquest punt, ens vam comvertir en experts analitzant les capses de la Nea, en Lucius, en Bernat i la Caterina, aprofundint en com eren els seus habitatges, la seva indumentària, la seva alimentació i els seus objectes quotidians.

Amb les conclusions estretes vam fer la Cloenda del projecte, tot presentant el que vam aprendre al llarg d'aquest viatge. Us deixem les mostres de la feina realitzada:

4t A        4t B


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

[6è-I4] Trobada padrins/es i fillols/es

Enguany, els fillols i filloles de l'alumnat de 6è, són el curs de I4. En aquesta primera trobada vam fer un esmorzar conjunt i temps lliure a l'espai d'esbarjo de la comunitat de petits.  Ens vam conèixer, vam interaccionar, jugar, vam llegir contes i sobretot, i el més important, ens ho vam passar molt bé! La següent trobada serà el dia de la sortida de la castanyada!  Som-hi! Us deixem amb l'àlbum de fotos!!!! (Ara sí)

[4t] Treballem la cançó: T'he trobat a faltar

Els infants de 4t hem iniciat el treball de la cançó i la veu com a eix principal d'aquest curs.  Per començar hem treballat la cançó del grup català Buhos "T'he trobat a faltar". Una adaptació al català de la cançó "Zukerin Batera" del grup basc En Tol Sarmiento . Esperem que us agradi!

Colònies 6è

 Han estat tres dies inoblidables plens d'activitats i emocions. Tornem amb la motxilla plena d'anècdotes i amb la satisfacció d'haver passat molts bons moments. Us deixem un bon reportatge per recordar aquestes colònies en família.